video-banner

Den Sosiale Oljen

Dokumentarfilmen kan på mange måter beskrives som en kjærlighetserklæring til kaffe, og den er også ment som en hyllest til alle dem som står bak de ulike leddene i produksjonskjeden.

Se intro

Dokumentarfilmen kan på mange måter beskrives som en kjærlighetserklæring til kaffe, og den er også ment som en hyllest til alle dem som står bak de ulike leddene i produksjonskjeden.

Episodes

 • Erling-Dokk-Holm-1 Se episode

  1001 kopper kaffe

  Episode 1: Vi Nordmenn elsker kaffe. Vi drikker den gylne drikken over alt og når som helst. Line Verndal tar oss med på en reise inn i kaffens verden og undersøker hvordan kaffe har blitt en såpass viktig del av vår kultur.

 • Clara-Luz-Castro-Diaz-1440x720 Se episode

  Hvor kommer god kaffe fra?

  Episode 2: Det meste av kaffen vi drikker i dag er fortsatt håndplukket, og et viktig levebrød for millioner av mennesker verden over. Bli med til Colombia hvor Line møter menneskene bak det sorte gullet.

 • Jhon-Hader-Gaviria Se episode

  Foredling av kaffe

  Episode 3: Kunnskapen om god kaffedyrking går ofte i arv gjennom generasjoner. I denne episoden møter Line neste generasjons kaffedyrkere og lærer mer om hvordan kaffen prosesseres.

 • Den-Sosiale-Oljen-Ep-4-Paulo-Finocchio-Brasil-1440x720 Se episode

  Kaffe som handelsvare

  Episode 4: I dag er kaffe en av verdens største handelsvarer. Bli med Line til Brasil hvor hun lærer mer om kaffens historie og hvordan kaffe produseres i stor skala.

 • Den-Sosiale-Oljen-Ep-5-Tore-Flaaten-brenner-kaffe Se episode

  Den perfekte balansen

  Episode 5: Norge har noe av verdens beste kaffe, men dette kommer ikke av seg selv. Line tar oss med til et av Norges største kaffehus for å se hvordan kaffen blandes, brennes og pakkes.

 • Den-Sosiale-Oljen-Ep-6-Line-lager-haandbrygg-på-Grunerlokka-1440x720 Se episode

  Fra bønne til kopp

  Episode 6: Line tar turen til Supreme Roastworks på Grünerløkka i Oslo og møter en verdensmester i kaffebrygging for å lære mer om hvordan man kan lage god kaffe hjemme!