Snart samles kaffebransjen i Berlin

Snart samles kaffebransjen i Berlin

World of Coffee er Europas største kaffemesse, og blir arrangert av SCA (The Specialty Coffee Association). I forbindelse med messen vil flere verdensmesterskap bli arrangert.

Messen samler kaffebrennere, baristaer, produsenter og andre bransjefolk som vil vise frem siste nytt på kaffefronten. Til årets arrangement er det ventet mer enn 10 000 besøkende og mer enn 200 utstillere fra hele verden.

Opplevelser på messen

En rundtur i «Roaster Village» vil gi et innblikk i de aller nyeste trendene innen spesialkaffe. Her får man møte brennerier fra 16 land og smakelitt av hva de har å by på.

I «Best New Product Competition and Display» får man muligheten til å se nye produkter beregnet for spesialkaffe og te. I konkurransen bedømmes bidragene etter hvilken verdi de har for bransjen.

Spesialkaffe og flott design er en kombinasjon som stadig blir viktigere. «Design Lab» forener kaffe og design i en interaktiv utstilling som vil fremheve blant annet kaffeemballasje. Her forventer vi å finne mye spennende i år.

Ellers vil World of Coffee by på blant annet foredrag og cupping, som er en smakstesting av kaffe. Når man cupper, vurderer man duft, smak, munnfølelse og kvalitet.

VM i Berlin

Årlig blir det arrangert flere ulike VM-konkurranser i kaffekunst. Disse blir fordelt på to store fagmesser, henholdsvis World of Coffee i Europa og SCA Coffee Expo i USA.

VM-konkurransene som blir arrangert under World of Coffee i år, er World Latte Art Championship, World Coffee In Good Spirits Championship, World Cup Tasters Championship og Cezve/Ibrik. Les mer om de ulike konkurransene her.

VM i Boston

SCA Coffee Expo 2019 ble arrangert i Boston i april, hvor World Barista Championship og World Brewers Cup fant sted.

Adrian Berg og Erlend Wessel-Berg fra kaffekjeden Dromedar representerte Norge. De to vant sine respektive konkurranser under NM i kaffe i Trondheim tidligere i år, men nådde ikke opp til den øvre delen av resultatlisten i verdensmesterskapet.

Asia på kaffekartet

I fjor ble det en historisk verdensmester i World Barista Championship, da Agnieszka Rojewska fra Polen ble den første kvinnelige verdensmesteren. I år ble både barista- og håndbrygger-konkurransen vunnet av kvinner, henholdsvis Jooyeon Jeon fra Sør-Korea og Jia Ning Du fra Kina. VM i Berlin vil helt sikkert bli en arena hvor flere kvinner vil gjøre seg sterkt gjeldende.

Interessen for spesialkaffe har hatt en betydelig økning verden over, ikke minst i Asia, som for alvor har markert seg sterkt på kaffekartet de siste årene. I Berlin får vi se om det blir enda flere verdensmestere fra Asia i år.